fbpx

Xbox doet niets met VR-gaming ‘omdat er geen publiek voor is’

Xbox

Microsoft investeert in cloudtechnologie en artificiële intelligentie, maar VR-gamen heeft de uitgever altijd links liggen. De baas van Xbox Game Studios verklaart nu waarom: er is volgens Microsoft simpelweg geen groot publiek voor.

Nu ook Apple een VR/AR-bril heeft aangekondigd kan Microsoft niet uitblijven. Toch? Best wel. Xbox is sceptisch over de toekomst van virtual reality gamen. Ondanks de pogingen van concurrent Sony om VR-gaming groot te maken, gelooft Matt Booty, hoofd van Xbox Game Studios, niet dat het snel een groot publiek zal hebben.


Bootty deelde zijn mening met The Hollywood Reporter: “Xbox heeft verschillende grote franchises die in hun levensduur meer dan 10 miljoen spelers bereikt hebben,” vertelt Booty. “Om van een gameserie een succes te maken heb je nu eenmaal een groot publiek nodig. En bij VR zie ik dergelijke cijfers niet terug.”

Mocht VR-gamen plots een vlucht nemen en de afzetmarkt groter worden, wil Microsoft overwegen om zelf een Xbox VR-headset in de markt te zetten. Maar die kans acht Booty eerder klein. Voor AR geldt net hetzelfde.

Xbox baas Phil Spencer liet in 2019 al weten dat na rondvraag bleek dat bij Xbox-spelers geen vraag is naar een eigen VR-headset of VR-games. Dat statement lijkt ook vandaag nog steeds te kloppen.

Een reactie achterlaten