fbpx

Xbox-baas wil Steam en Epic Games Store op Xbox

xbox series steam.jpg

Xbox-baas Phil Spencer heeft bekendgemaakt dat hij ook digitale stores zoals Epic Game Store en Steam op Xbox wil. Spencer wil de muren van digitale ecosystemen doorbreken en vermijden dat spelers enkel games kunnen kopen in de specifieke store van die console.

Toen Spencer in een interview met Polygon gevraagd werd of Xbox in de toekomst dan meer third-party stores krijgt, gaf hij toe dat dat een optie was. Ook nam hij Windows erbij als voorbeeld. Zo kan je via Windows de ervaring creëren die jij wil met apps die jij wil en ook kan kopen waar jij dat wil. Op consoles wordt dat niet gedaan.


Volgens Spencer zorgen meer digitale stores ook voor meer toegankelijkheid. Zowel voor spelers als voor ontwikkelaars. Het geeft beide kanten van de markt meer opties, met op lange termijn misschien ook competitievere prijzen in de verschillende digitale stores.

Daarnaast zorgt het ook voor minder fragmentatie. In tegenstelling tot pc, zijn consoles volgens Spencer afgesloten platformen met elk hun eigen ecosysteem. En dat kan beter.

Toegegeven, Spencer haalt enkele interessante punten aan. De Xbox-baas wil duidelijk meer zichtbaarheid voor Xbox in de markt. Al vragen wij ons af of hij hetzelfde verhaal zou brengen als Microsoft aan de top stond in de consolemarkt. De verkoop van Xbox-consoles is in Europa zo goed als stilgevallen waardoor uitgevers nog maar weinig interesse hebben in Xbox.

Dat Xbox op zoek is naar manieren om zijn console sterker te positioneren is duidelijk. Zo brengt Xbox recent verschillende exclusives plots naar concurrent PS5 en experimenteert het met een eigen draagbare console.

Een reactie achterlaten