fbpx

“Microsoft werkt aan eigen Xbox handheld”

Xbox handheld.jpg

Microsoft is onder de indruk van Valves draagbare krachtpatser Steam Deck. Zo onder de indruk dat het plannen heeft om een eigen draagbare Xbox-console te ontwikkelen.

Op dit moment sleutelt Microsoft volgens Jez Corden van Windows Central aan prototypes van een Xbox-handheld. Dat vertelt hij in de Xbox Two podcast. Het gaat om een volwaardige native handheld zoals de Steam Deck, en geen streaming handheld zoals de PlayStation Portal.


Best verrassend, omdat Xbox de laatste jaren erg heeft ingezet op streaming, cloud gaming en de Xbox Game Pass. De Xbox handheld zou volgens de podcaster krachtig genoeg zijn om zelf Xbox Series games te draaien.

Omdat Microsoft aan het experimenteren is, betekent dit nog niet dat de Xbox handheld effectief op de markt zal komen. Het toont volgens Corden wel een verandering van strategie aan. Nu de verkoop van Xbox in Europa zo goed als stilgevallen is, zoekt de uitgever andere routes op vlak van hardware.

Microsoft zelf liet al vallen dat we later dit jaar verschillende interessante zaken op hardwarevlak mogen verwachten. Krijgen we dan de onthulling van de Xbox handheld?

Een reactie achterlaten