fbpx

Xbox-baas wil ook graag PlayStation en Nintendo-games op Xbox

Xbox Nintendo PlayStation

Xbox-baas Phil Spencer heeft bekendgemaakt dat hij ook graag PlayStation- en Nintendo-titels op Xbox-consoles zou zien. Al zegt hij er tegelijk bij dat dat waarschijnlijk nooit zal gebeuren. Spencer maakte de opmerking in het kader van de Helldivers 2 release.

In een interview met journalist Stephen Totilo op GameFile, zegt Spencer dat de beslissing om vier games naar andere platformen te brengen vooral bedoeld is om de makrt van Xbox te verbreden.


Daarbij zegt Spencer dat hij met plezier games van PlayStation en Nintendo zou verwelkomen op Xbox. Vooral voor online multiplayer games lijkt dat volgens hem voordelig. Hij nam er Helldivers 2 als voorbeeld bij en vraagt zich af waarom het enkel op PS5 komt.

Natuurlijk is dat statement een beetje hypocriet nadat Microsoft zowel Bethesda Softworks en Activision Blizzard kocht om hetzelfde te doen met diens franchises. En dus geeft Spencer toe dat hij dergelijke strategieën begrijpt, aangezien Xbox hetzelfde doet.

Toch kon Spencer het niet laten om Sony nog een laatste veeg uit de pan te geven. Zo beschouwt hij de release van Helldivers 2 op zowel PlayStation als pc een goede zaak. Volgens hem is het immers een positieve noot om zoveel mogelijk titels op zoveel mogelijk platformen beschikbaar te maken.

Een reactie achterlaten