fbpx

Xbox-baas wil geen exclusiviteit meer voor Call of Duty

Call of Duty playstation

Xbox-baas Phil Spencer wil geen enkele vorm van exclusiviteit meer zien voor de Call of Duty-games op eender welke console. De Microsoft topman pleit voor 100% gelijkheid van alle games op alle platformen. Ook van tijdelijk exclusieve features of skins wil Spencer afstappen.

Spencer maakte het nieuws bekend via de officiële Xbox-podcast. Zo maakte de Xbox-baas bekend dat alsook tijdelijke exclusiviteit van game features, alsook exclusieve skins en modi, zoals de ‘Play it first’ beta’s op PlayStation, niet meer zullen plaatsvinden nu de franchise in handen is van Xbox.


Spencer doet dat niet zozeer om de voordelen voor PlayStation-gamers weg te nemen, maar wel om de ervaring op alle platformen gelijk te trekken. Zo wil hij dat ‘Call of Duty spelers op PlayStation en ook op toekomstige Nintendo platformen 100% deel uitmaken van de community’. Het immers niet de bedoeling dat ‘spelers het gevoel hebben dat er iets aan hen voorbij gaat’.

Het doel is dan ook om ’toekomstige Call of Duty games uit te brengen met 100% gelijkvormigheid voor zowel de launch als de post-launch content’. Natuurlijk zal de performance onmogelijk gelijk te trekken zijn op verschillende platformen, maar voor al het overige wil Spencer een identieke ervaring’.

Opvallend zegt-ie er ook bij dat het ‘niet de bedoeling om spelers via Call of Duty meer Xbox-consoles te laten kopen’. Zo wil Spencer enkel dat ‘de volledige Call of Duty natie zich op elk platform ondersteund voelt’.

Mooie woorden, maar wie tussen de lijntjes leest, zal opmerken dat het nieuwe beleid alleen een beperking oplegt aan PlayStation. En daarmee is de grootste concurrent van Xbox opnieuw een voordeel kwijt.

Wat denken jullie van het statement?

Een reactie achterlaten