fbpx

Xbox baas: “We kochten Bethesda uit vrees dat Starfield PS5 exclusive zou worden”

starfield 4

Tijdens een verhoor in het kader van de overname van Activision door Microsoft heeft Xbox-baas Phil Spencer onthuld waarom Microsoft besliste Bethesda te kopen. Volgens Spencer was Xbox bang dat Starfield een PlayStation exclusive zou worden.

Toen Sony de exclusiviteitsrechten voor Bethesda-games Deathloop en Ghostwire: Tokyo had bemachtigd, werd het Xbox erg heet onder de voeten. Spencer had opgevangen dat Sony met Starfield hetzelfde wou doen en dat konden ze niet laten gebeuren.


“Een van de drijfveren om Bethesda te kopen was de deal die Sony had gemaakt voor Deathloop en Ghostwire,” getuigde Spencer tijdens het verhoor (via The Verge). “Sony had Bethesda betaald om de games niet naar Xbox te brengen. Als Sony hetzelfde zou doen met Starfield zou Xbox een third-place console worden en nog meer achterop lopen op contentvlak.”

“We moesten iets doen om concurrentieel te blijven,” vertelde Spencer tijdens het verhoor. Dus besliste Microsoft om moederbedrijf ZeniMax en alle studio’s te kopen voor 7,5 miljard dollar.

Tijdens het onderzoek naar de overname van uitgever Activision Blizzard door Microsoft kwamen heel wat details naar boven. Zo blijkt dat de nieuwe Indiana Jones-game aanvankelijk ook voor PS5 in de maak was, maar Xbox die versie na de overname liet schrappen.

Een reactie achterlaten