fbpx

Xbox baas hint naar prijsverhoging consoles, games en abo’s

Xbox

Phil Spencer, hoofd van Xbox, heeft bekendgemaakt dat consoles, games en aboprijzen in de toekomst duurder zullen worden. Hij liet het nieuws vallen in een interview met website WSJ Tech Live.

Verschillende uitgevers hebben recent de prijzen van hun games verhoogd. Ook Sony voerde een prijsstijging door voor de PS5. Xbox bleef echter aan zijn prijzen vasthouden, maar lijkt daar nu ook verandering in te brengen. Zowel voor consoles, games als de abonnementen.


Zo onthult Spencer dat Xbox ‘vroeger of later de prijzen zal moeten verhogen,  al is het belangrijk om dat niet te voor de feestdagen te doen’.

Concurrent Sony verhoogde in augustus nog de prijs van de PS5 en citeerde daarbij het globale economische klimaat. Xbox en Nintendo volgden niet, al is Phil Spencer sterk van mening veranderd sindsdien.

Afgelopen maand vertelde hij nog aan nieuwszender CNBC dat het niet de juiste beslissing is om de prijs te verhogen wanneer de consument op economisch vlak meer onzekerheid heeft dan ooit. Een statement dat Spencer nu achter zich laat.

Wat denk jij? Is een prijsverhoging van consoles niet meer dan logisch? Of stelt een eventueel hoger prijskaartje in de toekomst toch een beetje teleur?

Een reactie achterlaten