fbpx

WOII-shooter Hell Let Loose komt naar consoles in oktober

Dit jaar krijgt Call of Duty: Vanguard stevige concurrentie van Hell Let Loose. Ontwikkelaar Black Matter Party heeft bekendgemaakt dat de shooter op 5 oktober in de rekken ligt voor PS5 en Xbox Series X.

Hoewel beide games afzakken naar de veldslagen van WOII, zet Hell Let Loose twee teams van 50 spelers tegenover elkaar. En daarmee laat het qua spelersaantal Activision paradepaardje ver achter zich. Natuurlijk wil dat niets zeggen over de gameplay. En daarom organiseert uitgever Team17 een open beta van 16 tot 20 september.


In Hell Let Loose strijd je voor de overwinning op de gigantische Hurtgen Forest map in de Warfare spelmodus. Ietwat anders dan een traditionele multiplayer shooter, want beide teams beginnen met evenveel bezetting op de map. Naarmate de veldslag vordert, is het aan beide teams om zoveel mogelijk land – en zelfs het hoofdkwartier – van de tegenpartij te veroveren.

De Offensive Mode, die helaas pas beschikbaar is bij de launch, wordt nog cooler. Zo nemen beide teams de rol van ofwel aanvaller of bezetter. De aanvallers moeten natuurlijk de verdediging zo ver mogelijk proberen terug te dringen, terwijl de bezetter de opmars van de aanvallers moeten stoppen. Tel daarbij dat je speelt op maps als het Westelijke front – yup, de invasie van Normandië – en je hebt ongetwijfeld al een idee hoe cool dit is.

Een eerste voorsmaakje zie je in de bovenstaande video. Mag Call of Duty: Vanguard op zijn tellen gaan passen?

Een reactie achterlaten