fbpx

Heel wat werknemers trappen het af bij Ubisoft

Ubisoft montreal

Uitgever Ubisoft zit in het slop. Volgens verschillende bronnen hebben de afgelopen maanden heel wat werknemers Ubisoft verlaten. De uitstroom is zelfs zo erg dat er op de werkvloer gesproken wordt van ‘The Great Exodus’. Reden voor het vertrek zijn lage lonen, wantoestanden op de werkvloer, de nieuwe creatieve visie van het bedrijf en veel meer.

Het probleem werd voor het eerst in kaart gebracht door website Axios die opmerkt dat de afgelopen 18 maanden een recordaantal werknemers van Ubisoft het schip hebben verlaten. En dat op alle niveau’s. Van de 25 top-ontwikkelaars van Far Cry 6, verlieten 5 mensen de uitgever. Van de 50 top-ontwikkelaars bij Assassin’s Creed Valhalla, gaven er maar liefst 12 hun ontslag.


Maar ook op de lagere niveau’s trappen werknemers het af. Zo verloren Ubisoft Toronto en Ubisoft Montreal maar liefst 60 werknemers.

Verschillende ex-werknemers gaven aan Axios ook anoniem de reden voor hun vertrek. Zo vindt één van hen dat er veel te weinig creativiteit aan bod komt. Anderen lieten verstaan dat ze elders tot drie keer meer konden verdienen. Ubisoft zou niet de beste loonvoorwaarden van de industrie hanteren.

Opvallender: heel wat werknemers blijken ontevreden met de manier waarop Ubisoft de wantoestanden op de werkvloer heeft aangepakt. Zo kwam de uitgever in opspraak wegens seksuele intimidatie op de werkvloer.

Tot slot is er intern heel wat onvrede over de focus van NFTs in de games. De vakbond Solidaires Informatique, die Ubisoft werknemers vertegenwoordigt in Parijs, noemde het een ‘waardeloze, dure en ecologisch onverantwoorde technologie’.

Ondanks de vele vertrekken, maakt Ubisoft zich sterk dat het sinds april wereldwijd zo’n 2600 nieuwe werknemers aangenomen. En hoewel het verloop volgens de uitgever op dit moment hoger ligt, ligt het niet buiten proportie.

Onlangs kondigde de uitgever een Splinter Cell remake aan. Daarvoor is Ubisoft hard op zoek naar verse medewerkers. Hopelijk kan het bedrijf de zogenaamde leegloop op die manier tegenhouden.

Een reactie achterlaten