fbpx

Warner Bros. wil meerdere Hogwarts Legacy games maken

hogwarts legacy dark

Het lijkt erop dat Hogwarts Legacy de start is van een nieuwe franchise. Na de enorm succesvolle launch wil Warner Bros. Games Hogwarts Legacy op lange termijn omvormen tot een uitgebreide franchise.

David Haddad, de grote baas van Warner Bros. Games, loste het nieuws tijdens een interview met filmwebsite Variety. Haddad vertelde dat ze Hogwarts Legacy nu beschouwen als een langlopende franchise. Wat dat betekent voor de toekomst is nog niet duidelijk, al gokken wij dat de franchise zijn laatste game nog niet gezien heeft.


Ter verduidelijking: Hogwarts Legacy ging in de eerste 14 dagen al 12 miljoen keer over de toonbank, goed voor zo’n 850 miljoen dollar omzet voor Warner Bros. Games. En de game is nog niet eens verschenen op PS4, Xbox One en Nintendo Switch.

Ook brak de titel records op Twitch. De game werd de populairste singleplayergame ooit op het platform dankzij 1,28 miljoen gelijktijdige kijkers bij de launch. Ondanks de controverse rond het de game, is hij duidelijk geliefd.

Geen verrassing dus dat Warner Bros. Games het succes wil verderzetten met nog meer games in de toekomst. Om die reden gelooft de uitgever ook in een bruisende toekomst voor de launch op PS4 en Xbox One in april. De Nintendo Switch-versie staat gepland voor deze zomer.

Een reactie achterlaten