fbpx

Warner Bros. haalt populaire Mortal Kombat 1 video’s offline

mortal kombat 1 disney mod

Afgelopen weekend kreeg een maker van Mortal Kombat 1 YouTube-video’s het aan de stok met Warner Bros. De uitgever dreigde ermee ‘zijn kanaal te ruïneren’ te als hij verschillende video’s van het vechtspel niet offline zou halen.

YouTuber ToastedShoes heeft een heleboel video’s van Mortal Kombat 1 op zijn kanaal, die verschillende grappige mods bevatten. Via X deelde hij de situatie met zijn volgers. Zo kreeg hij onlangs een cease & desist brief van Warner Bros. Indien hij de Mortal Kombat 1 video’s niet offline haalt, zou de uitgever stappen ondernemen om zijn kanaal offline te krijgen.


ToastedShoes vertelt erbij dat Warner Bros. al zes maanden lang geen problemen had met de video’s. Mortal Kombat bedenker Ed Boone had zelfs enkele clipjes gedeeld omdat hij ze grappig vond. Waarom de uitgever er dan plots aanstoot aan neemt, is voor de YouTuber dan ook een raadsel.

Allicht heeft de cease & desist te maken met de aard van de mods die ToastedShoes opvoert in de de video’s. Zo zijn er verschillende bekende figuren te zien in de video’s, zoals bijvoorbeeld personages van Disney of zelfs Dr. Phil die meevechten in de bloederige fighter van Warner Bros. Allicht werd de uitgever op de vingers getikt door externe partners en heeft-ie dus actie ondernomen.

Spijtig dat dergelijke grappige video’s offline gehaald worden, maar het is begrijpelijk dat sommige bedrijven hun personages liever niet geassocieerd zien worden met het bloederige geweld waar Mortal Kombat bekend om staat.

REACTIES (1)

  1. Jefke FGC

    Ik denk dat de reden eerder is omdat WB en NRS geld willen verdienen met de skins in de cash shop, net zoals Bamco met Tekken 8 youtube videos offline heeft gehaald met mod showcases.

Een reactie achterlaten