fbpx

Walmart lekt prijzen van externe SSD voor PlayStation 5

PS5 SSD

Het lijkt erop dat de Amerikaanse winkelketen Walmart de prijs van de externe opslag voor de PlayStation 5 vroegtijdig heeft gelekt. Een afbeelding van een prijskaartje verklapt de prijs van een 500 GB SSD voor Sony’s next-gen console. Die zou 115 dollar gaan kosten in de VS. Zonder belastingen.

Op Twitter dook een afbeelding op van Marlin Gaming Nation. Die merkte in zijn Walmart-winkel plots een prijskaartje op aan een leeg winkelrek.


Hoewel Sony nog geen officiële prijzen van externe opslagmedia heeft gecommuniceerd, is de gelekte prijs aannemelijk. Die ligt in de lijn met de prijzen van concurrent Microsoft. Die kondigde aan dat een 1TB Expansion Card voor de Xbox Series X zo’n 250 euro kost.

Of je echt de opslag van je PS5 of Xbox Series X moet uitbreiden? Dat hangt af van de hoeveelheid games die je erop wil installeren. De Xbox Series X heeft een SSD van 1TB waarvan het besturingssysteem maar liefst 200 GB in beslag zou nemen. De PS5 heeft op zijn beurt een SSD van 825 GB, maar daarvan zou slechts 664 GB overschieten voor games en apps. En gezien games steeds groter worden (Spider-Man: Miles Morales wordt bijvoorbeeld 50 GB groot) kan die wel eens sneller vol staan dan verwacht.

Wil je alles weten over de PS5? Check hier alle games en de nieuwste info omtrent Sony’s next-gen console.

Een reactie achterlaten