fbpx

Besturingssysteem van Xbox Series X neemt maar liefst 200 GB in beslag

Xbox Series X 2

Opslag blijkt de grote uitdaging te worden van de volgende generatie consoles. Al eerder maakte Microsoft bekend dat het uitbreiden van de opslagcapaciteit pokkeduur wordt en nu komt IGN aanzetten met nog minder goed nieuws. Het besturingssystemen van de Xbox Series X zou maar liefst 198 GB van de 1TB SSD inpalmen.

De Amerikaanse hardwaretesters van IGN mochten al even aan de slag met de Xbox Series X en namen een kijkje in de hulptool voor data-opslag waar je kan zien hoeveel ruimte er vrij is. Zo blijft er maar 802 GB van de SSD over voor games. En da’s nog voor Microsoft systeemupdates begint uit te rollen. 20% van de SSD-schijf verlies je dus aan het besturingssysteem en dat valt behoorlijk tegen.


Vooral omdat het uitbreiden van de opslag van je Xbox Series X een dure aangelegenheid wordt. Voor een Xbox expansiekaart van 1 TB betaal je maar liefst 250 euro. Ook opvallend: 80 GB van die dure Expansion Card wordt ook opgeslokt door bestanden van het besturingssysteem. Hoeveel ruimte het besturingssysteem op de goedkopere consoleversie Xbox Series S inneemt, is nog niet bekend.

Adsense - In Article After ParaGraph 2

Een goedkoper alternatief zou zijn om een klassieke HDD met USB 3.0 aansluiting aan de console te koppelen, maar helaas kan de Xbox Series X games niet draaien vanop een externe harde schijf. In dat geval moet je telkens de volledige game overzetten naar de interne SSD om hem te kunnen afspelen. VentureBeat heeft die test gedaan en Assassin’s Creed Origins (49 GB) zou op die wijze in 8 minuten overgezet zijn.

Beetje omslachtig om het op die manier te doen, maar het kan wel een voorlopige oplossing zijn. Tot de prijzen van de expansiekaarten een flink stuk gezakt zijn. Want denk jij ervan?

Storage

Laat een reactie achter