fbpx

“PlayStation 5 heeft 664 GB beschikbare ruimte voor games”

PS5 SSD

Vorige week meldden we de eerste details over de beschikbare opslagruimte van de Xbox Series X en nu is de PlayStation 5 aan de beurt. Op Reddit (via ResetEra) zijn enkele clandestiene Russische foto’s opgedoken van het PS5-menu die ook de eerste info over de opslag tonen. Volgens deze wazige foto’s blijft er nog 664 GB op de SSD over om games te installeren.

De PS5 wordt officieel geleverd met een SSD van 825 GB. Op de foto’s zien we dat het voorgeïnstalleerde Astro’s Playroom 2,4 GB in beslag neemt en er vervolgens nog 660,7 GB ruimte overblijft voor games. Sony maakte alvast bekend dat Spider-Man: Miles Morales zo’n 50 GB groot wordt, Demon’s Souls 66 GB en de Complete Edition van Spider-Man: Miles Morales 105 GB. Voor Call of Duty-games zal dat nog een stukje hoger liggen.


De Xbox Series X heeft een SSD van 1TB, maar vorige week geraakte bekend dat ook op die console het besturingssysteem zo’n 200 GB inpalmt. Extra ruimte bijkopen is bovendien alsnog een dure aangelegenheid. Een Expansion Card om de opslag van je Xbox Series X of S uit te breiden met 1 TB kost je 250 euro.

Gezien games steeds groter worden, kan het wel eens zijn dat opslaguitbreiding voor next-gen consoles snel aan de orde zal zijn.

rus 1.pngrus 3.png

Een reactie achterlaten