fbpx

Waar blijft onze Cyberpunk 2077 review?

Cyberpunk 2077 review

Hey, waar blijft jullie review van Cyberpunk 2077 in godsnaam? Verschillende media hebben inderdaad al een review gepubliceerd, maar wij wachten er mee. De reden? Na een joekel van een Day 0 patch – ja, dat bestaat dus – komt er op release nog een Day 1 patch. En die zou volgens ontwikkelaar CD Projekt Red de consoleversie van de game drastisch veranderen. Daarom hebben we beslist te wachten tot de finale versie van de game bij ons aanbelandt.

We vinden het immers weinig zin hebben snel een cijfer te plakken op een vroege pc-versie van de game, die qua ervaring anders is dan de uiteindelijke versie die jij te spelen krijgt. Sommige media lossen het op met een voorlopige review zonder cijfer of een eerste impressie te geven. Best mogelijk, maar daar doen wij niet mee.


De media die wel al een score hebben gegeven, deden het op basis van een vroege pc-versie. De meningen over die pc-versie lopen uiteen. De game wordt door de meeste reviewers gelauwerd omwille van zijn sfeer, sterk verhaal en fantastische open wereld. Andere reviewers zoals die van Gamespot zijn dan weer kritisch omwille van het trage tempo en omdat de game op zich niets nieuw doet. Vrijwel elke reviewer rapporeert een aanzienlijke hoeveelheid bugs.

Niemand heeft de game al op console kunnen testen, omdat CD Projekt RED geen reviewcodes voor PS4 of Xbox One uitstuurt vóór de beruchte Day 1 patch.

De ontwikkeling van Cyberpunk 2077 liep door COVID-19 niet van een leien dakje. Vlak voor release werd de game opnieuw uitgesteld – zo’n drie weken – om nog zoveel mogelijk bugs uit de game te helpen én de performantie op consoles op punt stellen. Dat harde werk resulteert in enkele lijvige patches die volgens CD Projekt Red de consoleversie helemaal anders doen aanvoelen.

Nog even geduld dus. Vanaf release vliegen wij er als een gek in zodat je hier binnenkort onze mening over Cyberpunk 2077 kan lezen.

REACTIES (1)

Een reactie achterlaten