fbpx

Waanzinnige woekerprijzen voor verzameleditie Final Fantasy 16

Schermafbeelding 2023 04 17 om 03.05.53

Na de fantastische State of Play voor Final Fantasy XVI is het duidelijk dat Square Enix een kaskraker in huis heeft. Dat de actie-RPG het goed zal doen aan de kassa, staat buiten kijf. En daar profiteren scalpers van.

De Collector’s Edition van Final Fantasy XVI wordt enkel verkocht via de Square Enix Shop. De editie bevat een premium statue van Phoenix vs Ifrit en kost 349,99 euro. Ondanks zijn stevige prijskaartje is de verzameleditie compleet uitverkocht.


Op allerlei verkoopsplatformen worden exemplaren aangeboden aan woekerprijzen. Op eBay vind je de verzameleditie ook, maar de prijzen variëren van 500 dollar tot 900 dollar. Het driedubbele dus van de originele prijs.

Final Fantasy XVI is trouwens niet de enige game waarvoor de prijzen de pan uit swingen op reseller websites. Zo is er ook de Anniversary Edition van de Final Fantasy Pixel Remaster bundle, waarvoor je aanbiedingen vindt tot wel 1.299 dollar.

Moge de dag dat scalpers zwaar gestraft worden voor dit soort feiten niet meer veraf zijn. Al vrezen we dat dit soort praktijken gewoon niet tegen te houden is.

Final fantasy 16 collectors edition

Een reactie achterlaten