fbpx

Voormalig Battlefield regisseur heeft niets goeds te zeggen over EA

Battlefield

De voormalige regisseur van Battlefield heeft geen goed woord over EA. Hij verliet onlangs de uitgever en niet lang daarna werd zijn studio opgedoekt door EA. Die was een nieuwe singleplayer Battlefield-game aan het maken.

Marcus Lehto die ook de Halo-reeks mee bedacht, richtte in 2021 Ridgeline Games op onder EA. Daar werkte hij aan een nieuwe singleplayer Battlefield game. Afgelopen maand liet Lehto de studio onder vage omstandigheden achter zich. Niet lang daarna maakte EA bekend de stekker uit Ridgeline Games te trekken.


Lehto is niet mals voor EA:

De game designer ging niet verder in detail, maar deelde wel enkele likes uit aan comments van fans. Eentje daarvan noemde EA ‘het toonbeeld van hebzuchtige bedrijven’. Lehto beaamde dat.

In februari maakte EA bekend dat er zo’n 700 werknemers ontslagen zouden worden. De activiteiten bij Ridgeline Games werden teruggeschroefd en verschillende medewerkers overgeplaatst naar Ripple Effect, een andere studio van EA. Waarna de Ridgeline Games alsnog werd gesloten.

Criterion Games, bekend van de Burnout-raceserie heeft de ontwikkeling van de singleplayer Battlefield game nu overgenomen.

Een reactie achterlaten