fbpx

Volgende Battlefield krijgt opnieuw singleplayer campaign

Battlefield campaign

Het lijkt erop dat uitgever EA de ramp die Battlefield 2042 was niet wil herhalen. Het volgende deel in de shooterreeks krijgt opnieuw een singleplayer campaign. Althans, dat brengt een verse vacature van de uitgever aan het licht.

Zo zoekt EA medewerkers voor zijn nieuwe studio in Seattle. Volgens de vacature wil de studio ‘diepe en boeiende verhalen vertellen via memorabele personages en intense ervaring in het Battlefield universum’. Concreet is de vacature op zoek naar een design director die het missiedesign kan invullen en dat mag koppelen aan het verhaal, de game mechanics en verschillende systemen.


Interessant is trouwens dat dit een vacature is voor de studio die werd opgericht door Marcus Lehto, mede-bedenker van Halo. Gezien die franchise altijd sterk inzet op een multiplayerervaring, zou het niet verrassend zijn als de volgende Battlefield dus een volledige singleplayer campaign bevat.

Hoewel de studio nog geen naam heeft, is dit de tweede ontwikkelaar van EA in de regio van Seattle op korte tijd. Zo richtte EA eveneens een studio op met Kevin Stephens, voormalig frontman van Monolith Productions (Middle-earth: Shadow of Mordor). Die studio zou zich concentreren op action-adventure games met een open wereld.

Terug een campaign in Battlefield dus. Wat zeg je daar van?

Een reactie achterlaten