fbpx

‘Volgende Assassin’s Creed komt in 2022 en blijft in middeleeuws Europa’

assassins creed champion

Hoewel eerder al geruchten opdoken dat de nieuwste Assassin’s Creed naar Azië zou trekken, spreekt een nieuw gerucht dat tegen. Volgens de laatste info zou de nieuwe telg pas in 2022 komen en zich opnieuw afspelen in de Europese middeleeuwen. Dit keer met een focus op Duitsland en Frankrijk.

Wel meteen een bedenking erbij: de info komt van een anonieme post op 4chan. Dat gezegd zijnde, bevat het gerucht enkele coole details. Zo zou de game in ontwikkeling zijn onder de naam Assassin’s Creed Champions en zou de titel onthuld worden op E3 2021. Of althans in dezelfde periode, aangezien het niet zeker is of de beurs wel doorgaat.


De game zou een fantasy-benadering zijn van de Europese middeleeuwse periode met een sterke focus op Frankrijk en Duitsland. De release van de game zou gepland zijn in 2022. Ubisoft heeft immers nog twee stevige uitbreidingen voor Assassin’s Creed Valhalla op de planning voor dit jaar.

De tweede uitbreiding van Assassin’s Creed Valhalla heet The Siege of Paris en laat je als Viking de Franse hoofdstad bestormen. Het is dus mogelijk dat die gebeurtenissen het verhaal van de nieuwe Assassin’s Creed: Champions op gang trekken.

Het zou niet de eerste keer zijn dat Ubisoft uitbreidingen gebruikt om gigantische onthullingen te doen over een verhaal. Denk maar aan de Fate of Atlantis dlc. Ook breide de uitgever games al aan elkaar, zoals-ie deed met Unity en Rogue. Dat opnieuw doen met Valhalla en zijn opvolger, zou dus niet ongewoon zijn.

Wat denk je? Plausibel of niet?

Een reactie achterlaten