fbpx

Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 uitgesteld, ontwikkelaar ontslagen

Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2

Het gaat niet goed met de veelbelovende Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2. Uitgever Paradox Interactive heeft bekendgemaakt dat zijn vampieren-RPG tot minstens 2022 wordt uitgesteld. De uitgever heeft namelijk ontwikkelaar van dienst Hardsuit Labs ontslagen. De game wordt volgens de uitgever nu toegewezen aan een nieuwe studio, al is het niet duidelijk welke.

Waarom de game weggehaald werd bij Hardsuit Labs, is onbekend. Al valt niet te ontkennen dat het project tot nu toe een bijzonder bewogen weg heeft afgelegd. De game werd al verschillende keren uitgesteld en het rommelde op de werkvloer. Zo werd de schrijver van de eerste Bloodlines game, Brian Mitsoda, ontslagen toen de game de eerste keer werd uitgesteld. En ook de creative director van het project moest opstappen.


Sindsdien kende de jonge studio uit Seattle heel wat interne verschuivingen en dat kwam de ontwikkeling allicht niet ten goede. Volgens uitgever Paradox moeten we de game zeker niet voor 2022 verwachten. Ondanks dat hij oorspronkelijk dit voorjaar in de winkels zou liggen.

Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 zou volgens de jongens van Hardsuit Labs een soort duistere versie van Deus Ex worden. Jij speelt een vampier die zich in een straatoorlog tussen twee clans in Seattle bevindt. Als bloedzuigende brokkenmaker moet je zien te overleven, maar ook strategische keuzes maken die het conflict beïnvloeden.

Hoe het nu verder moet met de game? Iets zegt ons dat dit project nog een erg lange tijd in development hell zal vertoeven. En er misschien zelfs nooit meer uitklimmen.

Een reactie achterlaten