fbpx

Vampire: the Masquerade – Bloodlines 2 komt pas tweede helft 2021

Vampire

Uitgever Paradox Interactive heeft bekendgemaakt dat we Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 pas tegen eind 2021 mogen verwachten. De actie-RPG stond gepland voor release in 2020, maar werd plots uitgesteld naar 2021. De release zal nu pas ergens in de tweede helft van 2021 vallen.

In een interview met het Zweedse avanza.se verklaarde Ebba Ljungerud, CEO van Paradox Interactive, dat we de langverwachte game niet tijdens de eerste helft van 2021 zullen zien. Volgens Ljungerud liep de game vertraging op vanwege de consoleversies. De ontwikkelaar beschikte niet snel genoeg over next-gen development kits waardoor de vertaling naar PS5 en Xbox Series X langer op zich laat wachten. Ook de coronacrisis bemoeilijkt de ontwikkeling.


De game heeft sinds zijn aankondiging vorig jaar een hobbelig parcours afgelegd. Deze zomer vielen ontslagen bij ontwikkelaar Hardsuits Labs: zowel de creative director als de lead narrative designer werden aan de deur gezet. Ook de samenwerking met schrijver Chris Avelline werd stopgezet wegens beschuldigingen van seksueel misbruik.

Hieronder alvast de veelbelovende gameplay die we te zien kregen op E3 2019.

Een reactie achterlaten