fbpx

Unreal Engine next-gen demo levert fotorealistische graphics af

Sinds de release van de Unreal Engine 5, kunnen ontwikkelaar compleet los gaan met het stukje technologie van Epic Games. Stilaan sluipen de eerste resultaten naar het wereldwijde web en die zijn werkelijk verbluffend.

Waar we op PSone nog grotendeels geblokte nazi’s overhoop schoten in Medal of Honor, krijgen we nu digitale personages met levensechte expressies. Zo loste ontwikkelaar Ziva Dynamics onlangs een betaversie van zijn gloednieuwe ZRT Face Trainer. Dat is een cloud-based machine-learning tool, waarmee belachelijk realistische gezichtsexpressies gecreëerd kunnen worden.


De software haalt zijn gegevens uit een gigantische bibliotheek van 4D data en machine learning algoritmes. En dat zorgt voor digitale gezichten die haast niet van de echte te onderscheiden zijn.

De ZRT Face Trainer kan volgens de makers ook gekoppeld worden aan andere engines, al koos Ziva Dynamics voor de Unreal Engine. Met de video hierboven als uitkomst.

Stel je voor om dergelijke gezichten te zien The Elder Scrolls VI. Of een nieuwe Uncharted. Of eender welke game. Net alsof je naar een film kijkt, toch?

Een reactie achterlaten