fbpx

Uncharted: The Lost Legacy is een spin-off met ballen

Uncharted 4: A Thief’s End was een uitstekende afsluiter voor de reeks. Hoewel Nathan Drake het schattenjagen achter zich heeft gelaten en zijn verhaal volledig is afgerond, zag Naughty Dog het niet zitten om de reeks uit te zwaaien. Resultaat? Uncharted: The Lost Legacy, een opvolger met evenveel girl power als ballen.

Wat begon als een verhaaluitbreiding voor Uncharted 4 groeide uit tot een standalone game. Sterker, ontwikkelaar Naughty Dog beschouwt The Lost Legacy als een volwaardige Uncharted-titel. Hij wordt misschien niet zo lang als vorige Uncharted-games, maar lang genoeg om een stevige indruk achter te laten. Sony nodigde ons uit in Amsterdam voor een hands-on met The Western Ghats, het grootste level uit de game en meteen ook de hele reeks.


Het moet gezegd: The Lost Legacy is een rasechte Uncharted. Hieronder zeven redenen waarom.

1. Chloe is een waardige vervanger voor Drake

tVGG_32542

Nu Nathan Drake geniet van zijn pensioen, mag Chloe Frazer de fakkel overnemen. Toegegeven, een avontuur met een jongere Sully was ook cool geweest, maar Naughty Dog raakte steeds opnieuw in de ban van Chloe’s charmes. Wie niet? Uncharted 2 presenteerde haar als de beste chauffeur in de business, al werd haar achtergrond nooit uitgediept. Met haar uitgebreide skillset, zin voor avontuur en sarcastische persoonlijkheid blijkt zij de perfecte Uncharted-protagoniste.

Chloe staat in schril contrast met huurlinge Nadine Ross, die na haar confrontatie met Nathan Drake (herinner je dat gevecht nog?) haar privéleger Shoreline verloor. De bikkelharde tante gaat nu een samenwerking aan met Chloe om haar naam weer in de kijker te zetten. Nadine ziet de schattenjacht als strikt zakelijk en is de complete tegenpool van Chloe. Een intense relatie dus die voor scherpe vonken en sterke dialogen zorgt.

2. Opnieuw op zoek naar een mythologisch rijk

20170716-RURAL-03_1500890407

Chloe en Nadine jagen op de Slagtand van Ganesha, een legendarisch Indisch artefact. Chloe’s vader vertelde haar altijd verhalen over Ganesha, dat van de 10e tot de 14e eeuw bestond in Zuid-Azië. Tijdens een oorlog met de Perzen ging de slagtand van Ganesha echter verloren, maar Chloe – die half-Indisch is – heeft nu een nieuwe aanwijzing. De game speelt zich helemaal af in Indië en wisselt drukke stedelijke settings af met de wildernis die wij met de jeep bedwongen.

3. De koelbloedigste bad guy ooit in Uncharted

Asav

We hebben al een shitload aan slechteriken zien passeren, maar Asav gaat nu al de geschiedenis in als de meest verdorven schelm uit de reeks. De rebellenleider is een psychopathische narcist die met zijn leger huurlingen een oorlog in Zuid-India start om de Slagtand van Ganesha te vinden. Met het mythologische reliek kan hij zichzelf uitroepen tot heerser van de regio. Asav gaat berekend en onverschrokken te werk om de Slagtand koste wat kost uit de handen van Chloe en Nadine te houden.

4. Filmische actie en verticale gameplay

Nadine

Uncharted is groot geworden met vette shoot-outs en ook The Lost Legacy biedt zijn spelers intense confrontaties. De ideale strategie? Eerst geïsoleerde vijanden de nek omwringen met een stealth takedown, om daarna de rest neer te maaien met je machinegeweer. De tempelruïnes bieden met hun verschillende verdiepingen tal van tactische mogelijkheden en vormen een leuke speeltuin voor coole gunplay. Full stealth blijft natuurlijk ook een optie en sneaky spelers zullen blij zijn om te horen dat je opnieuw vijanden kan taggen.

5. Nog mooier dan de vorige games

20170716-RURAL-07_1500890396

Elke Uncharted behoorde ongetwijfeld tot de mooiste games van zijn tijd. En geloof het of niet, maar The Lost Legacy legt de grafische lat nog hoger dan Uncharted 4. Onmogelijk? Nope, want het level dat wij speelden ziet er op PS4 Pro waanzinnig uit. Het glanzend groene steppegras gaf ons een Horizon-vibe, terwijl de waterstroom van neerstortende watervallen realistisch gebroken wordt door rotsblokken. Via een gigantische toren krijgen we zelfs een prachtig zicht over de regio en zien we een mix van de gedetailleerde tempelruïnes en de bruisende, kleurrijke natuur. What. A. View!

6. Heel wat ruimte voor zij-activiteiten

20170716-RURAL-02_1500890409

Het level dat we speelden was gigantisch en geeft je de vrijheid om de game te tackelen in de volgorde die je wil. En het loont om de omgevingen te verkennen. We werden getrakteerd op optionele puzzels, die je belonen met tokens of treasures. In vijandelijke bolwerken stoten we af en toe zelfs op voorraadkisten die je – en dit is compleet nieuw – kan lockpicken voor handige items. Ook leuk is dat Chloe – in tegenstelling tot Drake – haar smartphone altijd op zak heeft en overal selfies kan maken. Het loont ook om zoveel mogelijk van het uitgestippelde pad af te dwalen, omdat je via optionele conversaties meer details krijgt over het verhaal.

7. De complete multiplayer van Uncharted 4 als bonus

Multi

The Lost Legacy is een game die je opnieuw meeneemt op een spectaculaire schattenjacht. Wie even een pauze wil van het singleplayeravontuur, kan overschakelen naar de online deathmatches. De volledige multiplayer van Uncharted 4 wordt geïntegreerd in The Lost Legacy, inclusief alle verschenen DLC tot aan de release van de standalone game. Mocht je Nathan Drake missen, kan je dus nog altijd op de online slagvelden met hem aan de slag.

Hoewel The Lost Legacy logischerwijs niet zo uitgebreid zal zijn als zijn gigantische voorganger, lijkt de game toch zijn plaats te veroveren als een volwaardige Uncharted-ervaring. Vanaf 23 augustus ligt-ie in de rekken voor PS4.

 

Een reactie achterlaten