fbpx

Uitgever Elden Ring wil opnieuw samenwerken met fantasy auteur

Elden Ring

Voor Elden Ring sloeg ontwikkelaar From Software de handen in elkaar met A Song of Fire and Ice-auteur George R.R. Martin. Bandai Namco is duidelijk weggeblazen door het succes, want de uitgever contacteerde opnieuw een fantasy-auteur om een game te maken. De schrijver had zelfs al een pitch voor een nieuwe Soulsborne-game.

De schrijver in kwestie is Brandon Sanderson, de auteur van de Mistborn reeks, alsook de The Stormlight Archive. Tijdens een recente livestream maakte Sanderson bekend dat hij een Elden Ring pakket had gekregen van Bandai Namco. Daarbij zat ook de vraag of Sanderson geïnteresseerd was in een samenwerking.


Sanderson reageerde enthousiast en liet zijn kijkers weten dat hij al in een pitch in zijn hoofd had: ‘Ik zou de pitch eens moeten opsturen en zien wat ze er bij Bandai Namco van denken’.

Zo vertelt hij dat hij ooit een verhaal schreef voor trading card game Magic: The Gathering. Hij had immers ook al een verhaal klaar voor dat spel, toen de makers hem contacteerde met de vraag of hij er een verhaal wilde schrijven.

Of er een nieuwe Soulsborne game komt met Sandersons naam in de credits ? Dat hangt ook af van ontwikkelaar From Software. Tijdens de ontwikkeling van Elden Ring zal de studio ongetwijfeld al gewerkt hebben aan plannen voor de volgende game.

Een reactie achterlaten