fbpx

‘Ubisoft werkt aan nieuwe Splinter Cell game ‘

Splinter Cell VR goggles

Een bijzonder sappig gerucht dat menig gamer heuglijk zal stemmen: na 10 jaar is Ubisoft eindelijk begonnen aan een nieuwe Splinter Cell. Zo zou Ubisoft onlangs groen licht gegeven hebben voor de ontwikkeling van een nieuw deel in de spionagereeks, omdat de uitgever publiek wil terugwinnen. Veel fans van de reeks reageerden negatief toen Ubisoft de franchise naar de mobiele markt pushte.

Het nieuws werd wereldkundig gemaakt door de journalisten van videogameschronicle.com (VGC) die de info ontvingen van enkele bronnen binnen de studio. De nieuwe Splinter Cell-game zou zich volgens de bron van VGC niet focussen op VR of de mobiele markt en een volwaardig next-gen hoofdstuk in de serie worden.


Opvallend: de game is niet in ontwikkeling bij Ubisoft Montreal, de studio die de vorige delen uit de reeks maakte. Welke studio nu de leiding krijgt over project is niet bekend. In het verleden werkte Ubisoft Shanghai mee als ondersteunende studio aan de serie, terwijl Ubisoft Annecy de multiplayer van Splinter Cell-games voor zijn rekening nam.

Wanneer we de officiële bekendmaking mogen verwachten? Volgens interne bronnen zou de game volgend jaar onthuld kunnen worden. Wellicht moeten we dan nog tot eind 2023 wachten voor de uiteindelijk release. Exact 10 jaar na Splinter Cell: Blacklist, het laatste deel in de reeks.

Een reactie achterlaten