fbpx

Ubisoft toont ‘per ongeluk’ reclame pop-ups tijdens het spelen

Verschillende speler van Assassin’s Creed Odyssey kregen plots tijdens het spelen een reclame pop-up te zien van Assassin’s Creed Mirage. Ubisoft experimenteert allicht met in-game advertenties tijdens het spelen.

Toen één speler in Assassin’s Creed Odyssey de map probeerde te openen, kreeg hij eerst een banner te zien voor de Black Friday Sale van Assassin’s Creed Mirage (via Reddit). Pas toen hij de advertentie sloot, werd hij doorgeleid naar de in-game map.


Een andere speler overkwam net hetzelfde op Xbox en postte een video ervan op X. Een erg irritante vorm van reclame tijdens het gamen. Aan The Verge reageerde Ubisoft dat het om een technisch euvel ging, dat meteen werd rechtgezet.

Of het effectief om een technisch probleem ging? Dat lijkt ons sterk. Verschillende gamers die een in-game advertentie melden over de Black Friday deal van Assassin’s Creed Mirage, net tijdens de Black Friday week? Iets té toevallig allemaal, niet?

Het idee van advertenties tijdens gamen is immers niet nieuw, al is de community er sterk tegen omdat het de spelervaring enorm in de weg staat.

Een reactie achterlaten