fbpx

Ubisoft stuurt je mails als je niet genoeg Far Cry 6 speelt

Far Cry 6 a

Ubisofts nieuwe aanpak om gamers aan te sporen Far Cry 6 verder te spelen, stuit op kritiek. Wie de shooter een tijdje niet meer speelt, ontvangt een mail van slechterik Anton Castillo die de draak steekt met de prestaties van de speler. Ondanks de humoristische insteek, vinden heel wat gamers het ongepast en getuigen van slechte smaak.

Verschillende Amerikaanse gamers die Far Cry 6 maar enkele uurtjes gespeeld hebben en de game daarna links hebben laten liggen, ontvingen een mail van Ubisoft. Daarin bedankt dictator Anton Castillo de speler om te stoppen met spelen, zodat hij vrij spel heeft op het eiland Yara. Hij voegt nog toe dat het aangenaam was om de speler te zien falen.


Hoewel de emails duidelijk bedoelde zijn om spelers op geestige wijze terug aan te zetten tot het verder spelen van Far Cry 6, schiet de actie bij heel wat gamers in het verkeerde keelgat. Vooral het agressieve taalgebruik in de mail vinden velen ongepast. Zo wordt ook het aantal uren dat je gespeeld hebt meegegeven in de mail met de boodschap: “surely you can do better than this?”

Op het ResetEra-forum is alvast een ganse discussie ontstaan over Ubisofts agressieve aanpak. Heel wat gamers vinden dat een uitgever zich niet hoeft te moeien met het aantal uren dat gamers hun titel spelen. En zeker niet zo’n toon hoeven aan te slaan, ook al is het grappig bedoeld.

Wat denken jullie ervan? Een scheet in een fles of hebben de tegenstanders van dit soort marketingpraktijken gelijk?

Een reactie achterlaten