fbpx

Ubisoft stelt free-to-player shooter XDefiant noodgedwongen uit

xdefiant

Ubisoft heeft de release van XDefiant uitgesteld nadat de free-to-play shooter niet door het keuringsproces geraakte van zowel Sony als Microsoft. Normaal zou de game deze zomer verschijnen, maar een release dit najaar of begin 2024 lijkt nu waarschijnlijker.

Uitvoerend producent Mark Rubin maakte het nieuws bekend in een verrassend open blogpost. Daarbij gaat hij dieper in op het zogenaamde certificatieproces van zowel Sony als Microsoft. Concreet onderzoekt het proces de compatibiliteit tussen de game en het platform waarop de titel wordt gespeeld.


Zo moeten bijvoorbeeld de correcte Trophies ontgrendeld worden bij bepaalde acties, moeten vriendenlijsten correct weergegeven worden en moet zelfs de interface (zoals het juiste icoon voor face buttons) correct zijn. Elke game moet voldoen aan een waslijst voorwaarden vooraleer het op consoles wordt toegelaten.

Nu is het zo dat games zelden goedkeuring krijgen na hun eerste certificatietest. Al hoor je daar als consument meestal niets van. De reden dat Ubisoft het nieuws nu wel deelt, is omdat ze heel transparant wil zijn met de community.

Ongetwijfeld stoomt Ubisoft de shooter nu klaar voor een tweede test, maar het zorgt ervoor dat de release langer op zich laat wachten. Een nieuwe releasedatum is er nog niet.

Een reactie achterlaten