fbpx

Ubisoft: ‘Prince of Persia remake nog steeds in ontwikkeling’

prince of persia the sands of time remake interview

Ubisoft heeft bevestigd dat de remake van Prince of Persia: The Sands of Time nog steeds in ontwikkeling is. Toch heeft de uitgever alle pre-orders voor de game geannuleerd.

Ubisoft loste de update nadat talloze fans hun bezorgdheid hadden geuit over het lot van de Prince of Persia: The Sands of Time remake. Zo schrijft de uitgever in een blogpost dat de game momenteel in ontwikkeling is bij Ubisoft Montreal.


Ook laat Ubisoft weten dat alle pre-orders geannuleerd zijn, omdat de game in zijn huidige staat nog geen releasedatum heeft. Wanneer een nieuwe releasedatum bekendgemaakt wordt, gaan de pre-orders allicht weer open.

Meer details over de ontwikkeling volgen in de toekomst, maar momenteel kan de uitgever nog niets delen.

Opvallend is wel dat de inkt van het bericht nog niet koud was of er doken al geruchten op van een speelbare versie van de remake van Prince of Persia: The Sands of Time. Zo merkte What If Gaming op dat PSNProfiles alle Trophies van de game vermeldt.

Iemand is de game ook effectief aan het spelen, want zo’n 57,1% van alle spelers heeft de Platinum Trophy van het spel ontgrendeld. Daarnaast unlockte 71,4% van de spelers de Sand Bearer trophy.

Dataminer Lance McDonald verduidelijkte hoe dat mogelijk is. Volgens hem was de game effectief af en werd de volledige titel geüpload naar PlayStation Store. McDonald gelooft dan ook dat sommige spelers het spel wisten te ontgrendelen via een pre-order encryptie code.

Een andere optie is dat het ontwikkelaars waren, die de volledige game op hun thuisconsole speelden tijdens de coronaperiode, om eventuele bugs op te sporen.

Een reactie achterlaten