fbpx

Ubisoft onthult free-to-play shooter Tom Clancy’s XDefiant

Ubisoft heeft een nieuwe free-to-play shooter onthuld. Tom Clancy’s XDefiant gooit verschillende facties uit Tom Clancy-games op een hoopje en het resultaat vind je hierboven. Lijkt op Call of Duty met een snuifje Overwatch, niet?

Volgens de officiële beschrijving is Tom Clancy’s XDefiant een free-to-play arena-shooter met een hoog tempo, die intense vuurgevechten combineert met persoonlijke loadouts en gespecialiseerde facties.


In totaal kan je kiezen uit vier groeperingen. Zo zijn er de Wolves uit Ghost Recon Breakpoint, de Cleaners uit The Division, Echelon uit Splinter Cell en Outcasts van The Division 2. Cool is dat elke factie verschillende personages krijgt met unieke vaardigheden. En daar komen er na verloop van tijd nieuwe bij.

Vanzelfsprekend kan je jouw Defiant naar believen aanpassen. Zo heb je de keuze uit een gigantisch arsenaal voor je primaire en secondaire wapen. Daarnaast heb je toegang tot een resem accessoires om je wapens nog verder af te stemmen op jouw persoonlijke voorkeuren.

Eenmaal je je Defiant gekozen hebt, kan je aan de slag in een waaier aan spelmodi, zoals 6v6 Arena, Domination en Escort. En dankzij het uitgebreide aanbod aan maps, is geen enkele match dezelfde.

Ubisoft roept trouwens ook op om je te registreren voor de beta via de officiële website. Iets waar gamers weinig zin in hebben, zo blijkt, want Tom Clancy’s XDefiant wordt op YouTube en andere sociale websites met de grond gelijk gemaakt.

Sommigen vinden de shooter simpelweg ongeïnspireerd, anderen vind het een schande voor de Tom Clancy naam. Een van de meest vernietigende commentaren luidt als volgt: “You’ve turned Tom Clancy’s grave into a urinal.”

Veel gamers vragen zich dan ook af of de inspiratie bij Ubisoft compleet opgedroogd is en halen aan dat Tom Clancy staat voor tactische anti-terreur shooters. In dezelfde adem vragen ze zich dan ook af waar die nieuwe Splinter Cell blijft.

Een reactie achterlaten