fbpx

Ubisoft onthult eerste beelden van nieuwe Splinter Cell

Ubisoft heeft de allereerste concept art gelost van de Splinter Cell remake. De uitgever deed dat via een video die de twintigste verjaardag van de reeks viert. Je kan het filmpje hierboven bekijken.

In de video bespreken enkele medewerkers hun visie voor de remake. De nieuwe Splinter Cell wordt gemaakt met de Snowdrop Engine, bekend van The Division en Avatar: Frontiers of Pandora. Hiermee wil de uitgever new-gen graphics en gameplay afleveren, alsook een dynamische belichting waarvoor de reeks bekendstaat.


Volgens Creative Director Chris Auty is Splinter Cell bij gevolg geen gewone remake en wordt de game wordt volledig uit het niets heropgebouwd. Associate level design director Zavian Porter voegde eraan toe dat hij een top-tier remake wil creëren die kwaliteit nastreeft. De remake moet ook een fundament worden voor de toekomst van de reeks.

Het lijkt erop dat Ubisoft niet van plan is te stoppen met Splinter Cell na deze remake. Al is dat natuurlijk nog verre toekomstmuziek. Zo geeft Auty toe dat de game zich momenteel in een prototypefase bevindt, omdat het team de ontwikkeling niet wil rushen. Doel is om de ontwikkeling correct aan te pakken, zodat de remake beantwoordt aan de verwachtingen van de fans.

Het zal dan ook nog een tijdje duren voor we een nieuwe update krijgen, want Auty wil dat het team zich concentreert op de ontwikkeling van de best mogelijke Splinter Cell remake.

SC1

SC2

SC3

SC4

SC5

SC7

SC8

Een reactie achterlaten