fbpx

Ubisoft onthult battle royale shooter Ghost Recon Frontline

Ubisoft heeft de nieuwe shooter Ghost Recon Frontline onthuld. Het wordt een free-to-pay battle royale shooter voor meer dan 100 spelers. De game heeft nog geen exacte releasedatum, maar verschijnt voor zowel last-gen als next-gen consoles. Van 14 tot 21 oktober is er een gesloten betatest voor Europese gamers.

Ghost Recon Frontline is in de maak bij Ubisoft Boekarest, de studio die ook werkte aan Ghost Recon Wildlands en Breakpoint. In Frontline kom je terecht op Drakemoor Island, een reusachtig eiland met tal van herkenningspunten.


De game is ontworpen als een battle royale titel, maar brengt een kleine twist naar het genre. Zo worden spelers in Expedition opgedeeld in groepen van drie. Als squad moeten ze samenwerken om missiedoelen te voltooien. Eenmaal je voldoende intel vergaard hebben, daal je af naar een drop zone, voer je de missie uit en sein je de helikopter voor extractie. Hier geen sprake van een gevarenzone die het speelgebied steeds verder doet krimpen.

Zoals in The Division, wordt de extractieplaats weergegeven op de map voor alle teams. Wil je veilig weg geraken, dus zal je dus een defensieve positie moeten innemen. Speelt dus een beetje als een mix van Warzone en Escape from Tarkov.

Zoals het een goede online shooter betaamt, heeft Ghost Recon Frontline verschillende klassen van personages om mee ten strijde te trekken. Die je overigens allemaal kan aanpassen aan jouw tactische noden.

Zo is er de Assault Class, die zich het meest thuis voelt in de frontlinie. Daarnaast is er de support Class, die zijn bondgenoten bijstaat met krachtige verdedigingstools. Ten slotte is er nog de Scout Class, die het terrein op z’n eentje verkent en eventuele gevaren in de kijker zet.

Ubisoft probeerde al meerdere malen. Zo werd de free-to-play shooter Ghost Recon Phantoms vier jaar na release opgedoekt. Ook de futuristische shooter Hyper Scape doet het niet naar verwachting en Ubisoft sleutelt nu al een jaartje aan een redesign van de game.

Hopelijk doet deze Ghost Recon Frontline het beter. Vanaf 14 oktober kan je de game al testen. Inschrijven voor de Europese test kan hier.

Een reactie achterlaten