fbpx

Ubisoft kreeg Star Wars licentie nadat-ie zijn Avatar game had getoond

Star Wars open world

Ubisoft kreeg toestemming om een Star Wars-game te maken, nadat de uitgever zijn openwereldgame Avatar: Frontiers of Pandora aan Disney toonde. Dat meldt website ign.com via een interview met Sean Shoptaw, senior vice president van Disney Games.

Het lijkt erop dat Disney sterk onder de indruk was van de Avatar-game die in ontwikkeling is bij Massive Games. Toen het team zijn liefde voor Star Wars uitte, vloeiden de gesprekken daar op natuurlijke wijze uit voort.


“De eerste meeting die we met Massive hadden voor de Avatar-game was het startpunt van de Star Wars-game,” vertelt Shoptaw. “Het team toonde toen al zoveel creatieve passie voor Star Wars dat het uiteindelijk tot een nieuwe Star Wars-game leidde.”

Shoptaw laat vallen dat ze bij Disney altijd van een open wereld Star Wars game hebben gedroomd. Toen Massive daarop inpikte, was de samenwerking niet meer te stoppen. De man gaf eveneens mee dat Disney zich bewust is van wat fans willen zien in zo’n Star Wars-game.

Ubisoft kondigde begin dit jaar de nieuwe Star Wars titel van Massive Games aan. Veel details loste de uitgever niet, al staat de Zweedse ontwikkelaar vooral bekend om The Division. Allicht zullen we dus met blasters mogen knallen in de Star Wars titel. Misschien biedt de Mandalorian wel enige inspiratie?

Met Ubisoft lijkt Disney een nieuwe weg in te slaan. Uitgever EA had immers ook nog een Star Wars-game in ontwikkeling, maar die werd uiteindelijk afgevoerd. Zonde, want het ging om een singleplayeravontuur in ontwikkeling bij Visceral Games. Nadat de studio werd opgedoekt, kreeg EA Vancouver de leiding. Die probeerde de game om te vormen tot een openwereldgame, maar uiteindelijk trok EA de stekker uit het project.

 

Een reactie achterlaten