fbpx

Ubisoft heeft Star Wars Outlaws intern uitgesteld

Star Wars Outlaws

Star Wars Outlaws stond oorspronkelijk gepland voor release in het eerste kwartaal van 2024, al lijkt het erop dat de indrukwekkende openwereld game dat doelwit zal missen. Ubisoft heeft namelijk ‘een grote titel’ uitgesteld naar fiscaal jaar 2024-2025.

Merk wel op dat Star Wars Outlaws nooit een specifieke releasedatum opgeplakt kreeg. We weten alleen dat de game gepland was voor dit fiscale jaar. Of met andere woorden: de titel zou voor april 2024 in de rekken liggen.


De presentatie van de kwartaalcijfers geeft echter aan dat de situatie licht gewijzigd is. Hoewel de titel nooit bij naam genoemd wordt, vermeldt Ubisoft dat ‘alle omzetdoelen behaald worden zonder de release van de grote game die gepland stond voor het laatste kwartaal van het huidige fiscale jaar’. Om die reden ‘heeft Ubisoft besloten die grote titel te lanceren tijdens fiscaal jaar 2024-2025 en zo de waardecreatie te maximaliseren’.

Gezien Ubisoft buiten Star Wars Outlaws geen andere titels gepland heeft in het eerste kwartaal van 2024 (i.e. het laatste kwartaal van fiscaal jaar 2024), moet het wel om die game gaan. Of het uitstel een ramp is? Eigenlijk niet, want februari is nu al tot de nok gevuld met gamereleases. Door Star Wars Outlaws uit te stellen, krijgt de game wat meer ademruimte. Iets wat-ie ongetwijfeld verdient.

UPDATE: er bestaat heel wat verwarring over ‘de grote game’ die Ubisoft uitgesteld heeft. Sommige bronnen verwijzen immers naar Skull and Bones, anderen naar Star Wars Outlaws. Volgens Ethan Gach, senior reporter bij Kotaku, zouden beide titels echter uitgesteld zijn. Check het bericht hieronder.

Skull and Bones zou normaal verschijnen in 2023, maar werd uitgesteld naar een niet nader genoemde datum. De release van de game zou nu gepland zijn voor het laatste kwartaal van FY 2024 (of tussen 1 januari 2024 en 1 april 2024). Al verwachten wij de game eerlijk gezegd niet meer voor april 2024.

Daarnaast zou ook Star Wars Outlaws uitgesteld zijn. Die game stond oorspronkelijk gepland voor het laatste kwartaal van FY 2024, maar werd nu uitgesteld tot later. De game verschijnt dus pas vanaf april 2024.

Reden voor de uitstellen is dat de huidige releases van Ubisoft – denk Assassin’s Creed Mirage en The Crew Motorfest – het enorm goed doen. De uitgever heeft zijn omzetverwachtingen behaald. En met games als Avatar: Frontiers of Pandora, Prince of Persia: The Last Crown, Assassin’s Creed Nexus VR en Just Dance 2024 Edition in het verschiet, gelooft Ubisoft dat de positieve omzet blijft aanhouden.

Om de inkomsten te optimaliseren, wil de uitgever zijn releasekalender meer spreiden. Op die manier kan het bedrijf omzet blijven genereren.

Een reactie achterlaten