fbpx

Ubisoft heeft meerdere Assassin’s Creed remakes in de pijplijn

assassin's creed remakes

Ubisoft werkt aan verschillende remakes van Assassin’s Creed. Dat heeft grote baas Yves Guillemot onthuld. Helaas vertelde hij er niet bij over welke delen het gaat.

In het interview over de toekomst van de Assassin’s Creed franchise vertelt Guillemot dat fans een waaier aan Assassin’s Creed-avonturen mogen verwachten, waaronder verschillende remakes van oudere delen. Inderdaad: meervoud.


Volgens Guillemot laten moderne versies toe om oudere games nog eens onder de loep te nemen. De ervaring die veel oudere Assassin’s Creed titels neerzetten, is volgens Guillemot nog steeds heel krachtig.

Het uiteindelijke doel is om minder tijd tussen elke release te hebben, zodat Assassin’s Creed terug een jaarlijkse franchise wordt. Remakes worden dan afgewisseld met nieuwe games in de serie zoals Assassin’s Creed Shadows. Ubisoft moet volgens Guillemot echter voorzichtig zijn om geen vermoeidheid voor de reeks te creëren.

Volgens Guillemot zijn er al enkele sterke titels onderweg. Hij haalt concreet Assassin’s Creed Hexe aan, dat sterk zal verschillen van Assassin’s Creed Shadows. “Met die game zullen we veel fans verrassen”, sluit hij af.

Vorig jaar circuleerden er al geruchten dat Ubisoft groen licht gegeven had voor een remake van Assassin’s Creed IV: Black Flag. Allicht is dat één van de games in ontwikkeling. Wij gokken ook dat de allereerste game een remake krijgt, inclusief versterkte gameplayformule.

Ook de Ezio trilogie is een optie, maar gezien die games al een remastered bundel kregen, zou het kunnen dat Ubisoft die overslaat.

Welke Assassin’s Creed zou jij graag in een modern jasje zien?

Een reactie achterlaten