fbpx

Ubisoft brengt stealth terug in nieuwe Assassin’s Creed game

Basim

Heimwee naar de ouwe Assassin’s Creed-games waar je stiekem vijandelijke bolwerken moest infiltreren om je doelwit zo geruisloos mogelijk om te leggen? Dan is er goed nieuws. Ubisoft zou in de volgende Assassin’s Creed die stealth gameplay willen terugbrengen.

Volgens enkele anonieme bronnen van de financiële website Bloomberg werkt Ubisoft aan een nieuwe Assassin’s Creed-game genaamd Rift. De titel was oorspronkelijk een uitbreiding voor Assassin’s Creed Valhalla, maar werd omgedoopt tot standalone game.


In Assassin’s Creed Rift ga je aan de slag als Basim, de norse Assassin uit Assassin’s Creed Valhalla. Rift legt vooral de focus op stealth en minder op het openwereldaspect. De wereld van Rift wordt volgens Bloomberg daarom ook een stuk kleiner dan wat we gewoon zijn van de serie.

Dat deze uitbreiding voor Assassin’s Creed Valhalla plots gebombardeerd is tot full game, heeft alles te maken met de trage development van andere Ubisoft-games. Zo loopt de ontwikkeling van Assassin’s Creed Infinity, de nieuwe gelekte live service game, een stuk trager dan verwacht.

Ook de piratengame Skulls & Bones van Ubisoft Shanghai is nergens meer te bespeuren. Van het langverwachte Beyond Good & Evil 2 is ook niets meer gehoord sinds de laatste trailer uit 2018.

Een reactie achterlaten