fbpx

Ubisoft: ‘Assassin’s Creed Infinity wordt geen free-to-play game’

assassin's creed asia

Herinner je nog de geruchten over Assassin’s Creed Infinity? Het nieuwe deel in de reeks zou een live-service game worden met meerdere historische periodes en die steeds evolueert. Dat klinkt voor veel gamers zorgwekkend, dus heeft Ubisoft CEO Yves Guillemot bevestigd dat Infinity géén free-to-play game wordt.

Ubisoft maakte het nieuws bekend tijdens zijn tweede financiële kwartaalmeeting. Toen gevraagd werd naar het toekomstige business model van de reeks, stelde Guillemot de fans gerust. Zo zei hij dat Assassin’s Creed Infinity niet free-to-play wordt en nog tal van narratieve elementen zal bevatten:


“Infinity wordt een innovatieve game, maar bevat ook alle elementen die fans zo leuk vinden aan de Assassin’s Creed games. Het wordt een gigantisch project maar het zal toch bekend aanvoelen.”

Onze gok? Assassin’s Creed Infinity zal oorspronkelijk lanceren als kleinere ervaring, om daarna uit te breiden met tal van expansies à la Wrath of the Druid en The Siege of Paris. Dat verkort niet alleen de ontwikkelingstijd, maar laat Ubisoft ook toe om een overkoepelend verhaal te vertellen via verschillende episodes of hoofdstukken.

In ieder geval is Infinity een co-op project tussen Ubisoft Quebec en Ubisoft Montreal, dat meerdere historische overspant. Geen wonder dat de game dus een live-service game, al gokken wij dat het niet zo extreem zal zijn als bij GTA Online.

Een reactie achterlaten