fbpx

Ubisoft annuleert drie onaangekondigde games

Ubisoft

In een recente financiële update heeft Ubisoft bekendgemaakt dat het drie onaangekondigde games heeft geannuleerd. Die moeten wijken voor de ontwikkeling van live service games van bekende reeksen.

In het financiële verslag staat te lezen dat Ubisoft het de afgelopen tijd erg moeilijk heeft door de shift in de industrie naar mega-merken en langlopende reeksen die spelers op alle platformen kunnen spelen. Zeg maar de Warzones en Fortnites van deze tijd.


De afgelopen jaren heeft Ubisoft geprobeerd om toekomstbestendige live-service games te maken en zijn belangrijkste franchises daaraan aan te passen. Het doel is volgens Ubisoft om series zoals Assassin’s Creed, Far Cry en Tom Clancy om te vormen naar de huidige trends om zo globale franchises te creëren.

Alleen: de live service games van die reeksen zijn nog volop in ontwikkeling. En daar moeten andere projecten voor wijken. Daarnaast is Ubisoft ontevreden over de verkoopcijfers van de nieuwe releases. De cijfers van december en begin januari zijn volgens Ubisoft ondermaats. Games zoals Mario + Rabbids: Sparks of Hope en Just Dance 2023 hebben onvoldoende gepresteerd.

De uitgever heeft daarom zijn geschatte omzetcijfers sterk bijgeschaafd en verschillende maatregelen genomen om de groei van het bedrijf op lange termijn te garanderen. Drie onaangekondigde titels werden geschrapt, bovenop de twee van vorig jaar. Toen werd ook al Splinter Cell VR en Ghost Recon Frontline geannuleerd.

Dit jaar heeft de uitgever Assassin’s Creed Mirage, Avatar: Frontiers of Pandora en de piratengame Skull and Bones voor ons in petto. Al werd die laatste opnieuw uitgesteld.

Misschien moet de uitgever zich minder druk maken om trends in de industrie en meer om de ervaring van zijn eigen games?

Een reactie achterlaten