fbpx

Tonnen details van Cyberpunk 2077 expansie gelekt

Songbird cyberpunk 2077

Er zijn verscheidene details gelekt van de eerste uitbreiding van Cyberpunk 2077. Een groot deel van de dialoogteksten zijn dankzij een datamine online verschenen. De uitbreiding zou zich afspelen in een voorheen ontoegankelijke regio: de Combat Zone in Pacifica.

De dialogen werden opgevist via een datamine uit een recente patch voor Cyberpunk 2077 en bevatten uiteraard heel veel spoilers. Volgens het lijvige document draait de uitbreiding rond Songbird, een vrouwelijk personage dat al eerder opdook in de hoofdgame (helemaal links op de screenshot hierboven).


De uitbreiding brengt een compleet nieuw verhaal met 7 hoofdmissies, maar ook extra fixer quests, world stories, encounters, collectables en meer. Misschien krijgen we zelfs wat nieuwe wapens en voertuigen.

In de uitbreiding zakken spelers af naar de Combat Zone in het district van Pacifica. Die regio is niet toegankelijk in de hoofdgame, maar opvallend genoeg wel te zien in de artboek van het spel, The World of Cyberpunk 2077. Verder mogen spelers ook voor het eerste de kolossale Sports Dome bezoeken.

Of we Johnny Silverhand terug zullen zien? Daar lijkt het niet op, want er is verrassend weinig dialoog voor hem weggelegd in de uitbreiding. Dat komt omdat hij schijnbaar het zwijgen opgelegd wordt door andere personages, Songbird incluis. Al kan het natuurlijk ook liggen aan het feit dat Keanu Reeves simpelweg geen tijd had om nieuwe dialoog in te spreken.

In ieder geval hebben de gebeurtenissen van de expansie wel een impact op het overkoepelende verhaal. Zo lijken dialogen tijdens de endgame van Cyberpunk 2077 te verwijzen naar het avontuur, eenmaal de uitbreiding voltooid is. Wees wel op je hoede als je op zoek gaat naar meer details, want het volledige einde van de expansie zou ook in de gelekte documenten beschreven zijn.

Wanneer de uitbreiding live gaat? Dat is voorlopig nog niet bekend.

Een reactie achterlaten