fbpx

Tomb Raider Remastered verwijdert pin-up foto’s van Lara

tomb raider remastered.jpg

De release van Tomb Raider 1-3 Remastered werd globaal gesmaakt door gamers, maar daar lijkt nu verandering in te komen. Na een recente patch hebben de makers enkele onschuldige in-game posters van een halfnaakte Lara Croft verwijderd.

Specifiek gaat het om enkele pin-up posters van Lara die te vinden zijn in het vierde level van Tomb Raider 3. Na de launch van de game waren ze aanwezig, maar na een recente patch werden de posters verwijderd.


Gamers trokken vanzelfsprekend naar X om Crystal Dynamics – de bedenker die optreedt als consultant van de ontwikkelaar Aspyr – te beschuldigen van censuur.

Twitter-gebruiker Smash-JT bracht de situatie in kaart:

Een speler haalde aan dat alle onschuldige fun en nostalgie eraan gaat in moderne games. Sommige potentiële kopers haalden zelfs aan de bundel niet meer te kopen omdat ze niet akkoord gaan met de censuur.

Grappig genoeg is het niet de eerste keer dat Tomb Raider gecensureerd is. In de originele game droeg het personage Pierre (een antagonist in het level Saint Francis Folly) een bomberjacket met daarop een afbeelding van een pin-up met ontblote boezem.

Toen het personage een comeback maakte in Tomb Raider Chronicles, werd die pin-up vervangen door een adelaar. Voor de Remaster bundel kreeg Pierre terug de originele pin-up op zijn jacket, al draagt ze deze keer een bikini. De evolutie van het jasje van Pierre wordt uitstekend toegelicht in onderstaande video.

Toch is het geen verrassing dat Crystal Dynamics dergelijke beelden van Lara Croft weghaalt. Tijdens de ontwikkeling van de Survivor trilogie liet een vertegenwoordiger weten dat de studio Lara’s imago als sexicoon wil tegengaan. Om die reden waren haar outfits in de nieuwste games minder verhullend dan in de oudere titels.

Of je zelf akkoord gaat met de nieuwe aanpak? Laat het gerust weten in de comments.

Een reactie achterlaten