fbpx

Tomb Raider Remastered krijgt waslijst aan upgrades

Tomb Raider 1

Ontwikkelaar Aspyr Media had beloofd om de eerste details te delen van Tomb Raider I-III Remastered en houdt woord. In een uitgebreide post op PlayStation Blog geeft de studio een overzicht van de talloze upgrades om de games een moderne look te geven, terwijl de klassieke gameplay behouden is.

De visuals werden volgens Aspyr stevig aangepakt, alsook de besturing en andere gameplayelementen. Zo kan je nu kiezen tussen moderne of klassieke besturing. Moderne controls laten je toe om de camera te besturen met de rechterstick zoals in Tomb Raider Legend.


Verder zijn er levensbalkjes toegevoegd voor de boss fights. In-game items, zoals schatten, sleutels kan je nu oprapen als 3D-modellen (waar dat vroeger altijd 2D sprites waren). Er is een Photo Mode toegevoegd om je favoriete momenten vast te leggen. En de drie remasters krijgen maar liefst samen zo’n 200 trophies.

Wat de graphics betreft, geeft Aspyr Media toe dat de games eruitzien zoals je ze herinnert door een nostalgische bril. De visuele upgrade houdt de sfeer van de oude visuals overeind.

Andere visuele upgrades zijn real-time belichting, nieuwe modellen, texturen, omgevingen en vijanden en een nieuwe personagemodel voor Lara zelf. Cool is dat je, zoals in de Master Chief Collection, kan switchen tussen de klassieke look en de moderne graphics.

Tomb Raider I-III Remastered verschijnt op 14 februari. Check het nieuw beeldmateriaal hieronder.

53458652790 fe07fcba68 h

53458552409 ec74e287b4 h

53458367883 769409b07c h

Een reactie achterlaten