fbpx

The Witcher project Sirius wordt helemaal opnieuw gestart

witcher project sirius

CD Projekt Red heeft de ontwikkeling van zijn The Witcher-project Sirius volledig heropgestart. Dat maakte de studio bekend aan zijn aandeelhouders met een verslag die de veel hogere kosten aankaart.

De Poolse studio heeft immers de grootte en het commerciële potentieel van project Sirius geëvalueerd en beslist om het over een andere boeg te gooien. Momenteel zoekt de studio volgens het rapport ‘een nieuw framework’ voor het project.


Om een lang verhaal kort te maken, zijn de ontwikkelingskosten door deze heropstart veel hoger dan voorzien. De uitgaven van de ontwikkelaar zijn tijdens de eerste twee maanden van 2023 opgelopen tot bijna 10 miljoen dollar. Yikes!

Mogelijk werd het originele idee dus helemaal in de prullenmand gekieperd. Of werd het project zo groot dat een compleet nieuwe aanpak nodig is.

CD Projekt heeft op dit moment verschillende projecten in de pijplijn. Zo wordt gewerkt aan een vervolg op Cyberpunk 2077, een nieuwe The Witcher-trilogie en dan is er het The Witcher Sirius project. Die game is in ontwikkeling bij The Molasses Flood, een studio in Boston.

Over het algemeen is er weinig bekend over deze game, al zou het gaan om een The Witcher spin-off die online co-op bevat en een niet-lineair verhaal vertelt. CD Projekt Red liet al eerder vallen dat deze game de fans van de Netflix-serie zal bekoren.

Of dat nu nog het geval is, is zozeer de vraag.

Een reactie achterlaten