fbpx

The Witcher krijgt remake in Unreal Engine 5

The Witcher Remake

CD Projekt Red liet al weten aan een heleboel The Witcher-projecten in de pijplijn te hebben en heeft de eerste nu officieel onthuld. De Poolse studio werkt aan een remake van The Witcher, volledig opnieuw gecreëerd in Unreal Engine 5.

De ontwikkelaar maakte het nieuws bekend via Twitter. Opvallend is dat de remake niet in-house bij CD Projekt Red gemaakt wordt, maar wel door ontwikkelaar Fool’s Theory nieuw leven ingeblazen wordt.


De studio staat bekend om Seven Enhanced Edition en Seven Drowned Pass. Ook leverde hij een ondersteunende bijdrage bij games als Divinity: Original Sin II, Baldur’s Gate III en Outriders.

Waarom CD Projekt Red niet koos voor Saber Interactive, de studio die de fantastische Switch-port leverde? Geen idee. Wat we wel weten, is dat we nog een lange tijd moeten wachten voor de game in de rekken ligt. Zo vraagt CD Projekt om geduld van de fans, aangezien het nog een hele tijd zal duren voor ze met meer details komen.

Wij zijn alvast benieuwd hoe ontwikkelaar Fool’s Theory het project zal aanpakken. The Witcher is immers nog steeds een pc-game in hart en nieren. Met mechanismen die steunen op muis & toetsenbord. Tal van gameplay-componenten zullen dus een stevige make-over moeten krijgen om de titel speelbaar te maken op consoles.

Een reactie achterlaten