fbpx

The Witcher 4 krijgt nu volledige focus van CD Projekt Red

CD Projekt heeft in zijn kwartaalrapport een korte update gegeven van zijn projecten. Nu de Phantom Liberty-uitbreiding van Cyberpunk 2077 de deur uit is, focust de studio zich nu volop op de ontwikkeling van The Witcher 4.

De studio beschrijft dat de helft van alle personeel momenteel werkt aan ‘Polaris’, codenaam voor het nieuwste deel in The Witcher-reeks. Ter vergelijking: in juli werkte er slechts 35% aan het project.


Het team voor The Witcher zal komende maanden ook stevig uitgebreid worden. Volgens het kwartaalrapport is 35% van de werknemers nu ‘in transfer’. Zij hebben de laatste hand gelegd aan Cyberpunk 2077 en maken nu de overstap naar The Witcher.

Het lijkt erop dat CD Projekt Red de krachten van al zijn teams aan het bundelen is zodat de ontwikkeling van ‘Polaris’ zo snel mogelijk op volle toeren kan draaien. Natuurlijk duurt het nog even voor we de game in actie zien, dus op een onthullingstrailer hoef je in de komende maanden niet te hopen…

Merk op dat de studio geen woord zegt over de status van de remake van de eerste The Witcher. Die staat gepland voor release na The Witcher 4. De studio wil de game omtoveren tot een openwereldavontuur zoals The Witcher 3, allicht moet het hele project daarom terug naar de tekentafel.

Een reactie achterlaten