fbpx

The Witcher 3 schrapt anatomisch correcte geslachtsdelen

Witcher 3 genitals

De next-gen patch van The Witcher 3 brengt enkele onverwachte verrassingen met zich mee. Ontwikkelaar CD Project Red voegde op PS5 en Xbox Series realistische vrouwelijke geslachtsdelen toe. Na ophef worden die met de volgende update opnieuw uit de game verwijderd.

Nadat op fora verschillende screengrabs opdoken, contacteerde gamewebsite Kotaku de makers. Na onderzoek liet de Poolse ontwikkelaar weten dat het om een foutje ging.


Volgens CD Projekt Red zou de toevoeging van anatomisch correcte geslachtsdelen een interne vergissing zijn. Voordien hadden vrouwelijke NPC’s immers een weinig gedetailleerde intieme zone, vergelijkbaar met een Barbie pop. En dat hoorde zo te blijven.

Om de next-gen update in elkaar te boksen, integreerde de studio blijkbaar verschillende mods van fans. Ook de gedetailleerde vrouwelijke geslachtsorganen slopen mee in de patch, al was dat volgens CD Projekt Red dus niet de bedoeling.

Dat de ontwikkelaar fan mods gebruikt voor een next-gen update vinden we sowieso niet erg koosjer. De mod in kwestie heet Vaginas for Everyone en blijkt een oude Nexus Mod voor de pc-versie van de game.

De modder in kwestie reageerde alvast dat hij niet op de hoogte was en CD Projekt Red dus zijn werk zonder goedkeuring heeft gebruikt voor commercieel doeleinde. Dit kan wel eens tot een nieuwe rechtszaak leiden voor CD Projekt Red.

Screenshots hebben we zelf niet, maar hier kan je alvast een afbeelding vinden.

Een reactie achterlaten