fbpx

The Rising Tide uitbreiding voor Final Fantasy 16 komt op 18 april

FFXVI

Square Enix heeft onthuld dat The Rising Tide uitbreiding voor Final Fantasy 16 vanaf 18 april in de digitale rekken ligt. De expansie lanceert samen met de gratis update 1.30, die nog enkele verbeteringen en upgrades toevoegt aan de game. Zoals je weet, maakt The Rising Tide ook deel uit van de season pass, die te koop is voor €24,99.

Het verhaal begint wanneer er een mysterieuze brief aankomt in The Hideaway. Het document beschrijft een vreemd verzoek: de Dominant van Leviathan, de Eikon van Water die al lang verloren gewaand werd, heeft hulp nodig. Als resultaat trekken Clive en zijn kompanen naar Mysidia, een nieuwe regio met een vergeten volk. Tijdens je reis naar Mysidia ontmoet je nieuwe bondgenoten, vijanden en ontgrendel je een handvol nieuwe vaardigheden.


De uitbreiding voegt ook de Kairos Gate toe als endgame content. Dat is een wave-based survival modus, waarin je 20 rondes aan bloeddorstige vijanden moet overleven. Na elke ronde krijg je punten en uitrusting om Clive sterker te maken. En het is aan jou om zo stijlvol mogelijk te vechten, zodat je een plaatsje op de leaderboards kan veroveren.

Tegelijkertijd met The Rising Tide, lanceert ook update 1.30 voor de game. Die brengt onderstaande nieuwigheden:

  • via Quick Complete kan je meteen terugkeren naar een quest giver op het einde van een quest.
  • icoontjes voor belangrijke personage-quests zijn gewijzigd.
  • nieuwe Skill Set feature laat je toe om 5 sets aan vaardigheden te bewaren, in plaats van 3.
  • het gebruik van vaardigheden en accessoires is verbeterd.
  • nieuw controller type met aanpasbare knoppenlay-out.
  • nieuwe functies in Photo Mode.
  • 40 nieuwe Orchestrion Rolls toegevoegd.

Check de verse trailer van de uitbreiding hieronder.

Een reactie achterlaten