fbpx

The Quarry studio start aan volgende project

The Quarry multiplayer

Ontwikkelaar Supermassive Games, de studio achter The Quarry, Until Dawn en The Dark Pictures Anthology, heeft bekendgemaakt dat-ie begonnen is aan een volgend project. De studio verkent geen nieuwe horizonten, want de nieuwe game wordt opnieuw een verhaalgedreven horrorgame.

Studio Director Will Byles maakte het nieuws bekend via een statement aan de Britse website VGC. Zo onthulde de man ‘dat de studio begonnen is aan een nieuwe game, maar dat-ie er niet veel over kan vertellen’. Enige wat-ie deelde is dat het project ‘van hetzelfde soort horror genre is en dat het ongeveer van dezelfde grootte is als The Quarry’.


Of Supermassive opnieuw een teen slasher maakt, is niet echt duidelijk. Byles is immers niet helemaal overtuigd dat er nog veel potentieel in dat genre zit: ‘Geen idee hoever we het teen slasher genre nog kunnen doordrijven, want als we dat proberen te vernieuwen, zijn er weinig echte verrassingen die je nog kan toevoegen’.

Byles is wel blij met het nieuwe project, want de geeft toe dat-ie een voorkeur voor grotere games in vergelijking met The Dark Pictures Anthology. Vooral omdat het team de personages dan veel dynamischer kan maken. ‘Sommige mensen vinden langere verhalen saai, maak ik vind het een luxe, omdat je dan echt personages kan uitdiepen en hun relatie in de kijker kan zetten’.

Niet dat personages in een teener slasher zo dynamisch zijn, maar we snappen uiteraard zijn punt. Of we trouwens al een releasedatum hebben voor de nieuwe titel? Volgens Byles kunnen we de game verwachten in 2025 of 2026. Nog een tijdje wachten op een verse portie filmische horror dus…

Een reactie achterlaten