fbpx

The Pokémon Company start onderzoek naar Palworld

Pokemon Palworld

The Pokémon Company heeft eindelijk zijn stilte doorbroken omtrent de Steam-hit Palworld. De uitgever heeft een onderzoek gestart om na te gaan of ontwikkelaar Pocketpair plagiaat pleegt voor het monsterdesign van de game.

Sinds de launch van Palworld wezen heel wat spelers op de frappante gelijkenissen van de Pals met Pokémon. Velen beschuldigen de titel dan ook van plagiaat. Ontwikkelaar Pocketpair zou ook gebruik gemaakt hebben van AI om zijn monsters te ontwerpen.


The Pokémon Company loste een officieel statement over de situatie. Daarin laat het bedrijf weten dat het geen toestemming gegeven heeft voor het gebruik van Pokémon designs of assets in die game. Verder schrijft The Pokémon Company dat het stappen zal ondernemen als er inbreuk gepleegd is op zijn intellectuele eigendommen.

Hoewel de gameplay van Palworld sterk verschilt van die in de Pokémon games, valt het niet te ontkennen dat een heleboel Pals verdacht veel invloeden hebben van verschillende Pokémon designs. Online werden al verschillende vergelijkingen gepost, waarbij de gelijkenissen makkelijk te spotten zijn.

Het gigantisch succesvolle Palworld ging op 19 januari in early acces op Steam en Xbox Series en verkocht ondertussen al zo’n 8 miljoen exemplaren.

Een reactie achterlaten