fbpx

The Last of Us Remake in de maak voor PS5

The Last of Us

Hoewel de originele The Last of Us slechts twee generaties geleden verscheen en zelfs een remaster kreeg op PS4, werkt Naughty Dog al aan een remake van de titel voor PlayStation 5.

Volgens Jason Schreier van de financiële website Bloomberg heet de remake intern T1X. De ontwikkeling van het project begon bij de Visual Arts Service Group van Sony. Dat is een studio van 30 personen die ondersteuning biedt aan ontwikkelaars tijdens de afwerking van een game. Maar in 2018 wilde de Visual Arts Service Group wel eens zelf een game ontwikkelen. Dus begon het aan The Last of Us Remake.


Opvallend genoeg had de studio eerst zijn zinnen gezet op een remake van Uncharted: Drake’s Fortune uit 2007. Helaas werd dat project afgevoerd, omdat het te duur zou zijn en gigantisch veel extra designwerk vergde. Als resultaat koos het team voor een remake van The Last of Us, die qua gevoel en looks dichter zou aanleunen bij de sequel. Een remake van die game zou ook minder budget vereisen en kon eventueel gebundeld worden met een PS5-versie van The Last of Us: Part 2.

Hermen Hulst, die in 2019 hoofd werd Sony Worldwide Studios, bleef echter zijn twijfels hebben over T1X. En dat weerhield hem ervan om meer personeel toe te kennen aan de Visual Arts Service Group. Toen The Last of Us: Part 2 dan werd uitgesteld van 2019 naar 2020, kreeg de kleine studio de opdracht om Naughty Dog ondersteunen. Met als gevolg dat het werk aan T1X op een lager pitje kwam te staan.

Wanneer The Last of Us: Part 2 dan uiteindelijk in de rekken belandde, werd er personeel van Naughty Dog overgezet naar de Visual Arts Service Group, om te helpen bij de ontwikkeling van T1X. Niet veel later nam Naughty Dog het volledige project over, waardoor de studio de touwtjes in handen kreeg van de volledige remake. En dus kreeg de Visual Arts Service Group opnieuw een ondersteunende rol.

Tot op heden zou Naughty Dog nog steeds werken aan The Last of Us Remake voor PS5. Het zou geen verrassing zijn, mocht de studio The Last of Us Collection aankondigen voor PS5 met daarin zowel een remake van de eerste game en een remaster van de sequel.

Een reactie achterlaten