fbpx

The Last of Us 2 wordt verboden in Midden-Oosten

Schermafbeelding 2020 05 26 om 22.33.08

Het ziet ernaar uit dat spelers in het Midden-Oosten niet aan de slag kunnen met The Last of Us 2. Of toch niet meteen bij de release. Het spel is in de regio namelijk verbannen omwille van zijn seksuele inhoud en LGBT-relaties. Iets wat voor de Islam uit den boze is.

Opvallend is dat het spel werd gepromoot door verschillende PlayStation-kanalen, maar dat het geen officiële release krijgt in landen uit de regio. Zo zal het spel bij de launch niet verkrijgbaar zijn in de Verenigde Arabische Emiraten en de Saudi-Arabië. Wie naar de game zoekt in de PlayStation Store, zal ook merken dat de link niet bestaat.


Het nieuws kwam aan het licht toen Reddit-gebruiker Ghostechful de game wilde pre-orderen in de regio. Dat bleek niet te lukken, dus stuurde hij een mail naar Sony. Die bevestigde dat de game niet goedgekeurd was voor verkoop in zijn land.

Opvallend is dat Ghost of Tsushima, eveneens een titel van Sony, wel naar de regio komt. Allicht omdat die game, in tegenstelling tot The Last of Us 2, geen naaktheid of LGBT-relaties bevat. Dat gezegd zijnde, blijft het voor de spelers uit de regio wel mogelijk om eventueel een PlayStation account aan te maken uit de andere regio en de game daar te pre-orderen. Hoe dan ook valt het verbod dus wel te omzeilen.

Een reactie achterlaten